2. januar er World Introvert Day

Åbenbart.

Men hvordan blev introvert-forståelse lige shanghajet ind i en donation til afrikanske kvinder? (ikke at jeg ikke kan unde dem det, men hvad har det med introverte at gøre??).

Jeg har aldrig hørt om den før nu. 2. januar 2017. Selvom den har eksisteret siden 2011. International Introvert Dag. Angiveligt placeret 2. januar fordi introverte trænger til at lade SERIØST op oven på jul og nytår (dét kan jeg kun give dem ret i).

Og ja. Opmærksomhed er vigtigt. Opmærksomhed og viden er lig med forståelse og rummelighed. Forhåbentlig. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg synes, det er fjollet. På linje med World Nutella Day (det er den 5. februar i øvrigt) og international pudekampdag (engang i april). Og især når budskabet shanghajes til velgørenhed (fordi introverte er bedre mennesker, eller hvad??).

Måske er det bare, fordi jeg har siddet med hovedet begravet i et langt bachelorprojekt om diskursteori og identifikation, der handler om introverte og den måde vi taler om os selv og hinanden. Men for det første tror jeg ikke, at det er særligt gavnligt, at vi giver os selv en international (kamp?)dag. Jeg tror, vi risikerer at sætte os selv i en offerrolle og forstærke vores eget introverte selvbillede, som måske ikke altid er så begrænsende, som vi får det til at se ud. Det var også derfor jeg lavede #ustoppeligintrovert. For at vise at introverte ikke altid er stille og tilbagetrukne, der foretrækker bøger frem for barer og klassisk mulig frem for rockmusik og P1 frem for The Voice og skak frem for fodbold.

Lignende indlæg