Hvad ekstroverte netværkere kan lære af introverte

Ekstroverte er bedre end introverte til det med netværk. Sådan kan det i hvert fald godt føles – men er det altid sådan? Karl Moore er forsker og lektor ved McGill University. Han er er som en fisk i vandet til et netværksarrangement. Alligevel vovede han sig på op på land til et alumne-arrangement – og det fortrød han ikke. Kan det mon betale sig at bevæge sig uden for sin comfort zone? 

Jeg ”mødte” Karl Moore på Skype i foråret. Vi var – meget apropos – blevet introduceret af en fælles kontakt, som mente, at vi kunne have noget at tale om. Og det havde vi. Karl Moore er nemlig i gang med et forskningsprogram om introverte ledere, og han skriver jævnligt på Susan Cains Quiet Revolution-blog. Vi diskuterede kulturforskelle og stereotyper og fordomme. Og connectede selvfølgelig på LinkedIn, som man jo bør.

Selvfølgelig sad jeg klar en halv time før det aftalte tidspunkt i min hvide skjorte og gennemgik mine noter om ham og hans seneste artikler, jeg sørgede for at logge på Skype i god tid og lukke vinduerne for støjende græsslåmaskiner. Karl Moore loggede på 20 minutter for sent fra lufthavnen i Montreal.

Karl Moore er ekstrovert og for ham var det en hyggesnak. For en introvert som mig var det nærmest et jobinterview. Jeg ønskede lidt, at han slet ikke dukkede op på min skærm. Ikke fordi jeg ikke ville tale med ham. Bare fordi det ville være lettere at vende tilbage til min roman i vindueskarmen. Jeg hader Skype-møder. Men det kender du måske.

Forleden faldt jeg over en af hans artikler, som jeg synes er vældig interessant. Jeg har hele tiden haft fokus på, hvordan vi går fra at introverte til netværke som ekstroverte til at introverte skal netværke som introverte. Men Karl Moore gav mig et helt nyt perspektiv: Hvad ekstroverte kan få ud af at netværke som introverte. Wauw!

http://www.quietrev.com/how-to-network-like-an-introvert/

 

Når ekstroverte netværker som introverte

Det er en ganske kort artikel, og jeg linker til den ovenfor. Men tillad mig alligevel at gå igennem den. Så. Karl Moore er ekstrovert. Sådan rigtig ekstrovert. Så da han er til alumne-event på McGill University, hvor han selv har undervist, er han i sit es. Han går fra gruppe til gruppe og sludrer et par minutter med hver deltager for så at stryge videre til nogle nye ansigter. Han uddeler kram og kindkys og får de andre til at grine. Han er et naturtalent til at mingle og charmere sit publikum.

Men han er også midt i et forskningsprojekt om introverte ledere og beslutter sig for at udføre et lille eksperiment. Så den første halvdel af arrangementet holder han på sin ekstroverte form og cirkulerer i rummet. Men den anden halvdel af arrangementet tager han den introverte kasket på.

Læs også: “Jeg er blevet mere ekstrovert gennem mit arbejdsliv”

Helt konkret skruer han op for nærværet, sætter tempoet ned og bruger længere tid sammen med de samme mennesker. Han tager sig tid til at fordybe sig i samtalerne i stedet for at gå videre. Helt op mod 20 minutter bliver han stående i samtaler, hvor han sædvanligvis ville have fortsat sin tur rundt. Det er altså 10 gange så lang tid, som han plejer. Det er ret godt gået, når man er ude at sin comfort zone.

Og hvad fik han så ud af det?

Jo, han mødte faktisk tidligere studerende, som nu havde bevæget sig ind på hans felt, og som han kunne skabe meningsfulde samarbejder med. Samarbejder, som han ikke ville have fået i hus med sin ekstroverte netværkstilgang.

3 netværkstips vi kan lære af Karl Moore

1. Bevæg dig ud af din comfort zone. Bare for en stund. Et enkelt arrangement. Et halvt arrangement. En enkelt time. En halv time. Det kunne være, du fik nye indsigter om dig selv eller bekendtskaber med andre.

2. Fordybelse og nærvær skaber langsigtede relationer. Netværk handler jo ikke kun om at trykke flest mulige mennesker i hånden. Det handler om at bygge relationer og indgå meningsfulde samarbejder.

3. Vær strategisk. En struktureret introvert kan opnå lige så gode resultater som en ustruktureret ekstrovert, fordi den introverte har øje på målet, mens den ekstroverte nyder festen.

Lignende indlæg