Netværksråd #1: Vær bevidst introvert

Den kommende uge får du hver dag et nyt råd fra netværksekspert Christian Waldstrøm

Networking er blevet kapret af ekstroverte konsulenter og gjort til en næsten uoverskuelig disciplin for introverte. Du skal have uoverskueligt mange relationer (og introverte foretrækker som bekendt få nære relationer fremfor mange overfladiske), du skal kunne keep moving, når du er ude at møde nye mennesker (introverte foretrækker som bekendt at blive hængende i en dyb samtale end at starte en ny), du skal henvende dig til fremmede (det er introverte ofte helst fri for) og du skal engagere dig blot for at engagere dig (helt formålsløst? Det er helt sikkert ikke the introvert way).

Men det er en dagsorden, der er sat af de ekstroverte, og sådan behøver netværk ikke at foregå.

”At netværke som introvert handler langt hen ad vejen om at være bevidst om det og sige stolt: Jeg er introvert, og det er derfor, jeg er sådan her, og derfor at nogle ting fylder mere for mig,” siger Christian Waldstrøm, ”introverte er ikke dårligere netværkere. De skal bare gøre sig lidt mere umage, fordi det falder dem mindre naturligt.”

Og så har introverte nogle andre evner, som sagtens kan bruges til at blive en dygtig netværker. På en arbejdsplads kan du for eksempel godt have en situation, hvor en introvert får meget mere ud af relationerne, fordi de kan huske meget mere om, hvad der er sket.

”Og det er jo også en af grundene til, at introverte bliver slidt op af at være på, fordi man husker mere, end det egentlig er nødvendigt. Men det gør det lettere at skabe og vedligeholde relationer.”

Lignende indlæg