Netværk: “Jeg er ikke ret god til at gøre et mindeværdigt indtryk”

Netværk. En af mine egne helt store bekymringer som introvert. Jeg ved godt, det er vigtigt. Jeg har godt hørt alle succeshistorierne. Jeg ved godt, det koster en formue at have stillingsopslag liggende på relevante portaler – og at det er nemmere at hyre folk ind, man kender.

Jeg er bare ikke særlig god til det.

Jeg har ikke et kæmpe netværk på universitetet, hvor jeg læser til daglig. Jeg kender de andres navne, fordi de står på klasselisten, og jeg ved, hvad de laver, fordi de er aktive på Facebook.

IntrovertsQuote
Introvertes netværksproblem nummer et.

Men jeg husker aldrig at spørge ind. Jeg smalltalker aldrig i pausen. Ikke fordi de andre ikke er søde, bestemt ikke fordi de ikke er interessante. Det falder mig bare ikke naturligt at socialisere ret langt ud over min egen studiegruppe – og de er jo også både søde og interessante, så jeg føler mig bestemt ikke snydt.

Men når mine medstuderende søger kollegaer til deres studiestillinger, så er det ikke mig, der står klarest i deres hukommelse. Og jeg kender slet ikke de retorikstuderende fra de ældre årgange, som ofte er dem, der får lov at rekruttere nye føl til flokken.

Der er heller ingen, der ved, hvad jeg kan fagligt – for jeg må indrømme, at jeg sjældent byder ind i timerne eller stiller spørgsmål, når der er fagligt fyraftensarrangement eller retoriske debatter i retorikforeningen.

Når jeg møder folk, jeg kender på gaden, vil jeg helst nøjes med at vinke, og når jeg en sjælden gang imellem står i en situation, hvor det ville være smart at fyre en god elevatortale af, om de mange projekter, jeg har gang i ved siden af studierne, så er jeg faktisk helst fri for at tale om mig selv.

Im sorry - Kopi
Når jeg møder folk, jeg kender, på gaden.

Jeg er kort sagt ikke ret god til at gøre et mindeværdigt indtryk – i hvert fald ikke mundtligt og ”IRL”.

Måske kan du genkende nogle af udfordringerne.

Jeg er ikke særlig god til at netværke spontant, smalltalke med fremmede, komme til de rigtige fester og grine de rigtige steder. Men jeg har lært at være god til at skabe kontakter på andre måder.

Derfor vil jeg gerne stille skarpt på, hvordan du og jeg som introverte kan netværke effektivt – med vores introversion som styrke i stedet for hæmsko!

Jeg håber, I vil læse med!

bedste-hilsner-frk.-introvert

Lignende indlæg