Godt nytår! Velkommen til 2018

Godmorgen, og velkommen til 2018.

Jeg sidder her i min vindueskarm med serpentiner dinglende ned i morgenkaffe og et stykke kransekage fra i går. Jeg er allerede oppe og ved tasterne her i dæmringen. Det kan man nemlig, når man holder nytår derhjemme i pyjamas og striksokker med sushi, cocktails og den nyeste sæson af How to get away with murder (jep, lige dér blev du en anelse misundelig, er det ikke rigtig 😉 ) . Jeg kunne sagtens finde på at holde nytår alene for at få den oplevelse. Men nu havde min veninde præcis samme ønsker til sin nytårsaften – så vi slog os ned i samme sofa.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke holder af nytåret. Det gør jeg. Og også nytårsfesten. For mig er en rigtig nytårsfest fuld af gæster i deres stiveste puds, champagne fra køl, glitter, musik, farverig pynt og festhatte – gerne til den lyse morgen (og det er en lang fest på den her tid af året). Det orkede jeg bare ikke i år.

Det er jeg ret glad for lige nu. For min anden yndlingstradition er at stå tidligt op første januar og sætte mig ved tasterne. Reflektere og skrible om året, der gik, og mærke sommerfuglene i maven over det rene blad i kalenderen.

Nytårsfesten tilhører os allesammen

Jeg håber, at du havde en nytårsfest, der passede til dig. Jeg ved godt, det kan være svært at få det præcis, som man ønsker sig, når man er en del af en familie eller et parforhold, hvor alle har ret til at få den fest, de drømmer om. Det kan også være svært, hvis du, som jeg, faktisk ønsker dig en stor fest, men – som jeg – faktisk ikke har den store vennegruppe, det kræver. Højtiderne kan være svære på den måde.

De kan let blive for meget eller for lidt, og vi kæmper som en anden Guldlok for at finde den løsning, der føles helt rigtig. Det skal være overdådigt og dekadent. Det skal være kærligt og hjertevarmt. Det skal være smukt og stilrent. Det skal helst både være innovativt og i tråd med traditionen. Det skal helst leve op til alle de rammer, vi har sat gennem årene. Og så skal det helst være noget andet.

Overvej, hvor svært det er at tilpasse vores nytårsfest til vores personlighed, når vi har stillet så mange rammer og benspænd op for os selv. Traditioner og andres forventninger.

Spørg lige dig selv – og det gælder ikke kun til nytår: siger hvem? 

Nytår skal fejres med familien. Siger hvem? 

Nytårsaften må man ikke sidde alene. Siger hvem? 

Det er lidt blasfemisk at være introvert og længes efter et faldera af dimensioner. Siger hvem?

Nytårsfesten er også din.

Gå ind i det nye år på samme måde, som du har lyst til at tilbringe resten af året – lidt mere på dine præmisser.

 

Billedresultat for new year clipart      Rigtig godt nytår     Billedresultat for new year clipart

frk introvert

https://www.instagram.com/p/BdXzbXjH-_4/

Lignende indlæg