Gæsteblogger: Udfordre min introverthed?

Indlægget er skrevet af Nanna Rahbek, 26 år, der studerer markeds- og ledelsesantropologi på SDU i Odense.
For noget tid siden fik jeg en bemærkning om, at det er godt, jeg udfordrer min introverte side. Og jeg undrer mig. Ikke på grund af personen, fordi jeg ved, at vedkommende ikke mente noget med det. Dog mest fordi, hvad betyder det at udfordre den side af mig? Og skal jeg nødvendigvis gøre det for at ‘passe ind’?

Efter min mening, nej. Jeg skal ikke nødvendigvis passe ind. For hvem bestemmer, hvad der er rigtigt og forkert? Jeg er introvert, og jeg omfavner mit introverte gen.

Det betyder ikke, at jeg ikke kan være sammen med mennesker. Det betyder, at jeg har brug for at lade op i lige så lang tid, som jeg skal være til stede.

Det betyder, at jeg har behov for forberedelsestid, inden jeg skal præsenterer, fordi det er ikke mit naturlige element.

Det betyder, at jeg værdsætter min alene-tid lige så meget (og nogle gange mere) end det at være sammen med andre mennesker.

Og bare fordi jeg ikke deltager eller går tidligt hjem fra arrangementer med arbejdet, betyder det ikke, at jeg ikke vil mine kollegaer.

Så at udfordrer mit introverte gen, nej. Det tror jeg ikke kommer noget særlig godt ud af. Især ikke, hvis det betyder at jeg skal indordne mig til at være ekstrovert, fordi så ‘passer jeg ind’. Det betyder ikke, at jeg ikke kan tilpasse og justere i forhold til, hvilken situation, jeg er i. Det betyder bare også, at jeg står ved at være introvert uden at skulle forsøge at passe ind.

Til gengæld tror jeg på, at når jeg får lov at være introvert med alt, hvad det er, samtidig med at ekstroverte er dem, de er, så kan vi bygge broen til hinanden og skabe det fælleskab og den samhørighed, som gør os stærkere.

Lignende indlæg