Kan vi få en introvert-venlig vogntur?

[DISCLAIMER] Nej, vi skal selvfølgelig hverken have stillezoner, separate vogne for introverte eller obligatoriske høreværn for støjsarte. Hvis du lige så din vogntur passere revy, da du læste overskriften, så frygt ej; den skal vi ikke lave om på. Men du behøver heller ikke at elske den.

Nu kommer jeg lige til at sige noget tabubelagt (igen!): Jeg kan ikke huske min vogntur. Ikke fordi jeg var fuld, men fordi den ikke gjorde noget særligt indtryk. Mest af alt huske jeg den som én meget lang fest, man ikke kunne tillade sig at gå tidligt hjem fra.

Nu hvor studenterne fylder gaderne med tågehorn, basmusik og teksterne fra Gulddreng, er der mange, der bliver fjerne i blikket og med stemmen grødet af nostalgi, siger de:

”Det var en fantastisk tid, ikke?”

Jeg prøver at efterligne tonen, når jeg giver dem ret, men sandheden er, at det var en pinagtig tid, hvor jeg hele tiden blev mindet om, hvor anderledes jeg følte mig, fordi jeg ikke havde ”the time of my life”. Det er lidt som med nytårsaften, der skal være årets fest. Men i stedet for årets fest, skulle det være dit livs fest.

Jeg ved ikke, hvor mange der faktisk husker det som deres bedste ungdomsfest, men jeg følte mig meget forkert, fordi jeg ikke skejede ud og festede hele sommeren.

Da jeg vinkede farvel til mine forældre og min ungdomskæreste, mens vognen rullede ud fra skolens parkeringsplads med vibrerende bænke og flagrende balloner havde jeg allerede en knugende følelse af hjemve. Blandet med dårlig samvittighed over ikke at glæde mig. Overdøvet af en følelse af at være helt, helt forkert.

Til gengæld nød jeg virkelig eksaminerne op til. Jeg kan egentlig godt lide at gå til eksaminer. Jeg er ret god til det. Jeg kan godt lide at konkurrere med mig selv og lægge mig i selen. Derfor var jeg også lykkelig og stolt over at blive færdig med et godt resultat. Derfor tænker jeg tilbage på min studentertid med varme minder.

Jeg havde ikke en dårlig studentertid, fordi jeg i modsætning til så mange andre ikke nød vognturen. Ligesom man ikke behøver at føle sig forkert, når man starter på universitetet og ikke nyder rusturen. Eller når man ikke ser frem til firmajulefrokosten. Eller nytårsfesten.

Hvem har besluttet at vi alle sammen skal elske de samme fester?

Du skal i hvert fald ikke have dårlig samvittighed, hvis du som jeg ikke tænker tilbage på din vogntur med julelys i øjnene. Så tænker du helt sikkert tilbage på noget andet.

IMG_0928

Lignende indlæg