På ferie alene: Status efter første dag

Jeg har tisset for 22,5 krone. Eksklusiv et ureglementeret ophold på et finere brasserie. Det er en fordel ved at rejse alene. Når to veninder maser sig målrettet gennem restauranten med tasker og jakker på vej mod les toilettes, så er det ret åbenlyst, at de ikke har et bord at sidde ved – og heller ikke har tænkt sig at få det. Når en enkelt kvinde går samme vej og undgår at kigge direkte på “toiletterne er forbehold restaurantens gæster”-skiltet, så regner man med, at hun har base ved et af bordene hos de andre. Sneaky. Til gengæld koster det den gode solstol og 50 eurocent, hver gang jeg skal på toilettet i Luxembourgparken. Der er ingen til at holde tasken eller okkupere solstolen, mens jeg er væk. Det er lidt en rejse-alene-ulempe. Der er heller ingen at være påtaget forarget med, når Mc Donalds ødeægger min McFlurry med chokolade- i stedet for vaniljeis (hvad fanden er det nu for noget?!). Til gengæld har jeg fået snakket (en blanding af fransk engelsk og lidt tysk, som poppede op) med flere forskellige fremmede. Det var aldrig sket ellers. Det er bare lettere at gå hen og tale med en, der sidder alene.

Jeg havde en forventning om, at det ville være lidt befriende – og ikke mindst hurtigere – at finde ud af sådan noget som, hvad man skal lave, og hvor man skal spise. Det tager altid en krig at nå til høflig enighed om, hvad der skal ske. Men det lader til, at jeg selv har været den forsinkende instans i processen. Det er i hvert fald hverken hurtigere eller nemmere at tage beslutninger på egen hånd. Så jeg har lært noget nyt om mig selv. Det var jo også en del af planen. Hvis det havde været et computerspil var den kommet om med en fanfare og lysende bogstaver, hvor der stod “new skill unlocked” eller sådan noget.

Jeg er ret glad for, at jeg har en projekt. Et skriveprojekt. Jeg vandrede ret formålsløst rundt den første formiddag og tænkte, at det her rejsen alene måske var et optimistisk og ensomt projekt. Men så kom jeg til at shoppe en sød sommer-nederdel på udsalg (jeg skulle jo have slået hul på den ubehjælpelige 50-euro-seddel automaten havde spyttet ud til mig). Og så 4 macarons på et chocolaterie og en lækker sandwich med grillede grøntsager og mozerellaost hos boulangeriet ved siden af. Og så tog jeg i Luxembourghaven med min fangst og slog rødder for resten af dagen. Ligesom man ville gøre en almindelig sommerdag derhjemme i Kongens Have. Sandsynligvis ligelede alene med en notesblok eller bog for mit vedkommende. Det kan være jeg vover mig ud i turismen senere på ugen igen. Lige nu har vejrudsigten ændret sig fra heldagsregn til hedebølge resten af ugen. Jeg tror ikke, jeg forlader skyggen og den gode solstol i Luxembourghaven foreløb.

Medmindre man kan bare et sted i Paris? Rejsetips modtages gerne! Fortsat god sommer, hvor end du er.

Lignende indlæg