14 film med introverte hovedroller

 

The Perks Of Being A Wallflower – Charlie

Den ultimative film for introverte! Det kan allerede ses i titlen. Hvis du nogensinde har følt dig udenfor eller haft en oplevelse af ikke at passe ind, så vil du elske den her film, hvor introverte Charlie får to fantastiske venner, der heller ikke rigtig passer ind – og alligevel så passer de tre bare perfekt sammen.

 

 

Hobitten – Bilbo

Bilbo er den ultimative introverte. Han bor i et hobbithul i jorden og elsker slow mornings og second breakfast. Og han bryder sig ikke om uanmeldte gæster 😉 !

Han lever et stille, rutinemæssige liv, komplet med bøger og te. Da Gandalf tilbyder ham en magisk rejse og en farlig færd, er han tilbageholdende med at sige ja. Og han er heller ikke vild med at skulle have selskab på turen og efterlade sin trygge hule og alle sine bekvemmeligheder.

”Jeg ville ønske, at jeg var hjemme i mit dejlige hul ved ilden, med kedlen lige begyndt at synge!”

https://www.youtube.com/watch?v=lEwfRTvl7Zo

Amélie

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre er en fransk romantisk komedie om den stilfærdige Amélie, der trækker i trådene i det skjulte og undersøger og skubber lidt til verden omkring sig uden at gøre noget særligt væsen af sig. Hun lever et stille liv, mens hun gør en kæmpe forskel.

Selv filmens tempo er langsomt og finurligt.

Skønheden og Udyret – Belle 

Hun foretrækker bøger fremfor selskabet i den lille landsby. Hun forsvinder ind i sin egen fantasiverden fremfor den virkelige verden. Hun har ikke nogen stor omgangskreds, og hun er ligeglad med sociale hierarkier. Hun har sin far, sin hest og sine høns, og dem elsker hun.

Både tegnefilmen og spillefilmen med Emma Watson som Belle er værd at bruge tiden på.

A Beautiful Mind – John Forbes Nash

Et Smukt Sind er en film fra 2001 inspireret af den amerikanske matematiker John Forbes Nash, der led af paranoid skizofreni. Han er intelligent, nørdet og analytisk langt udover, hvad de fleste andre kan præstere.

Og nej, introvert betyder ikke, at man har en diagnose, men der er mange diagnoser, der giver nogle introverte træk. John Nash var nok ganske introvert af natur, og så har han også en diagnose oveni, der gør ham endnu mere karikeret.

Filmen portrætterer det smukke men også tragiske ved den meget indadvendte og geniale matematiker. Det er jo noget af det, det indadvendte træk kan: skabe fokus og fordybelse, så man kan skabe banebrydende forskning.

 

Gilmore Girls – Rory

Rory elsker sine bøger, har få men gode veninder, lange parforhold og et tæt forhold til sin familie. Hun undgår helst fester og bruger sine aftener og weekender med sin mor, sin kæreste eller sin bedste veninde. Når hun altså ikke studerer, og det gør hun meget.

Hun er en nørdet journalist-aspirant, der hellere vil være alene hjemme og vaske tøj end sammen med sin kæreste lørdag aften. På privatskolen, hun går på, bliver hun bedt om at bruge mere tid sammen med de andre studerende, fordi lærerne har bemærket, at hun altid spiser frokost alene med sin walkman og en bog.

 

Dead Poets Society – Todd

Todd er meget stille, læser meget og har store sko at udfylde, fordi hans ældre bror var berømt på skolen. Han foretrækker at læse og studere, nyder at være en del af Dead Poets Society og følge de andre drenge, selvom han ikke altid deltager.

Han bliver nervøs, når han skal tale foran klassen. På et tidspunkt, da de andre drenge skubber ham til at tale og træde ud af sin komfortzone, svarer han:

”Pointen er, at der ikke er noget, du kan gøre ved det. Så du kan bare skubbe ud. Jeg kan passe mig selv helt fint.”

 

Avengers – Bruce Banner

Bruce Banner er analytisk, stilfærdig, velovervejet og ret så tilbagetrukken. Og så har han fandens til temperament (The Hulk!), som mange introverte faktisk også kan have, men de skjuler det lige så godt som Bruce Banner.

Og så har Bruce Banner denne her fantastiske tørre, underspillede humor, som jeg bare elsker ved introverte.

 

 

De Utrolige – Violet

Violet er genert, stille og ansvarsfuld. Hendes superkraft er ovenikøbet at blive usynlig. Og når hun har det svært, så bruger hun usynligheden til at skjule sig og trække sig fra familien.

Hun bliver akavet, når hun er on the spot. Hun siger hej til sit crush, men forbliver usynlig, så han ikke ser hende.

Det er først i slutningen af ​​filmen, når Helen trækker hende til side og siger hende at være modig og være sig selv, at Violet ikke kun accepterer sine supermagter, men også sin personlighed. For ligesom alle andre introverte, så har hun jo adgang til masser af power i sin egen måde at være på

 

Jumanji: Welcome to the Jungle – Spencer og Martha

Begge er nørdede, kvikke, lidt akavede og ønsker at gøre en forskel. De har en stille styrke.

Spencer er stille i skolen, han taler kun til sin ven og forsvinder i mængden. Når han transporteres ind i spillet, kæmper han for at være den leder, hans venner har brug for.

Et af de største tegn på Marthas introversion er den måde, hun bevæger sig på. Hun holder hagen gemt, øjnene mod gulvet, skuldrene sænkede og armene krydsede på en “kom ikke og snak med mig”-måde. Efter at være blevet transporteret ind i Jumanji-spillet, er Martha nødt til at arbejde på at overvinde sin frygt for at tale med folk i håb om at få venner.

 

The Hunger Games – Katniss

Katniss er sin egen bedste ven. Måske mere af nød end af lyst. Men grundlæggende, så får hun sin energi, når hun jager alene. Hun vil helst leve et stille liv og har aldrig brudt sig om at være ansigtet på oprøret.

Mens de andre i spiller arbejder i alliancer, holder hun sig for sig selv, og hun skaber kun én-til-én-relationer. Hun hader ståhejet og er ikke god på direkte tv, hvor hun skal improvisere og lade som om, hun nyder spotlightet.

Hun er modig og viljestærk og ofrer sig gerne for the greater good. 

A Christmas Carol – Ebenezer Scrooge

Han er ikke nogen people person, skal vi ikke bare sige det sådan? Julefilmen om Ebenezer Scrooge illustrerer en introvert, der ikke har det særligt godt (og så har vi en tendens til at trække os endnu mere). I filmens begyndelse repræsenterer han alt det dårlige ved introverte: når vi har nok i os selv, når vi ikke gider verden – ikke engang til jul, når vi passer lidt for godt på os selv og vores egne ressourcer. Han er faktisk så ligeglad med mennesker, at han er ligeglad med, at de dør af sult. Meeeeeen som du ved, så bliver han rar til slut og viser, hvordan introverte er generøse, inkluderende og kærlige, når de har det godt 🙂

 

 

Twilight – Bella

Billedresultat for twilight bellaBella bruger det meste af sin tid for sig selv. Hun har få, men nære venner, og hun skal virkelig tage sig sammen for at tage med på tøseudflugter og til skolebal.

Hun trækker sig fra store sociale arrangementer og finder et stille hjørne. Hun indeslutter sig med Edward og har nok i de to. Da de går fra hinanden, håndterer hun det ved at trække sig fra alt og alle og gå i seng.

Når hun finder sig til rette i sin nye familie sammen med Edward blomstrer hun op og bliver endnu mere tydelig og markant. Hun kan stadig være stille, men hun får også adgang til at være beslutsom og handlekraftig. Som det ofte er med introverte, kan vi folde os meget mere ud, når vi er trygge og sammen med mennesker, vi er tætte på.

Forvandlingen fra high school-elev til vampyr illustrerer meget fint forvandlingen fra stille og utilpas i sin omgangskreds til selvsikker og selvudtrykt i trygge og selvvalgte rammer.

 

 

The dark knight – Batman

Find flere film for introverte her: https://www.insider.com/best-movies-for-introverts-2018-8. Jeg har ikke set ret mange af dem, der er præsenteret i linket, så dem tør jeg ikke anbefale dig. Jeg laver en opdateret liste, når jeg har set nogle flere.

Kan du anbefale gode film med introverte i hovedrollen? Skriv dem gerne i kommentarfeltet 🙂 

 

Lignende indlæg